Zo stop je de stapels!

Heb je veel stapels met papieren in huis? Heel herkenbaar. Bij diverse klanten ben ik deze namelijk ook tegen gekomen. Ze zorgen niet alleen voor een rommelig beeld op je eettafel en/of je bureau en/of kantoor, ze leiden je vaak ook af. Vaak omdat je er een actie aan verbonden zit. Irritant! Ook zijn ze lastig als je aan de tafel wilt eten bijvoorbeeld. Bovendien kost het je vast veel tijd om tussen stapels de juiste papieren te vinden. Waar was ook alweer die rekening? Het loont dus echt de moeite om de stapels te stoppen. Het geeft namelijk rust in je hoofd en in je omgeving geeft. Aan de slag? Lees dan verder.

Archiveer staand

Dit bespaart ruimte en het is overzichtelijker. Wat heb je nodig. Cassette boxen, etiketten, L-tassen en goede stift.

Cassette of tijdschrift boxen

Misschien heb je ze nog wel liggen ook zijn ze voor weinig geld te koop bij bijvoorbeeld de Action. Je hebt er minimaal drie nodig. Voorzie 1 cassettebox met een sticker ACTIE, eentje met LEZEN en eentje met ARCHIVEREN. Als je het prettig vindt kan je ook kiezen voor 3 verschillende kleuren.  inc-professional-organizing_papiermanagement
Ga vervolgens een voor 1 je stapels door en beslis in welke cassettebox het papier thuis hoort. Scan het papier en doe je best om niet het gehele document te gaan lezen. Stop het papier of als er meerdere papieren bij elkaar horen , stop ze dan (samen) in een L-tas. Voorzie de L-tas met een etiket erop om welk project het gaat. Zo kun je alles gemakkelijk terug vinden. Wees kritisch over wat je houdt of wat direct in de papierbak kan. Je kunt ook belangrijke dingen die je wilt onthouden en bewaren eventueel scannen of fotograferen. Sta deze dan direct op in een goede map op je computer. Of pak een notitieblok en schrijf alle actiepunten op een lijst of noteer deze in een app zoals Wunderlist op je telefoon.

Ben je bang om inspiratie te verliezen door het afscheid nemen van je stapels. Dat hoeft niet.. je kan altijd een inspirerende foto of quote uitknippen en in een lijstje doen!

POSTINC Professional Organizing_stop de stapels

Je kunt deze methode met de 3 tijdschrift cassettes kun je trouwens ook handig gebruiken voor de inkomende post trouwens. Wil je minder post, vraag dan gelijk een ja/nee of nee/nee sticker aan voor op je brievenbus. Dat scheelt al een hele berg papier die per week binnenkomt. Met het installeren van een simpele app, kan je ook op zoek naar voordelige aanbiedingen.

Klantervaring

Veel succes en mocht je het fijn vinden om samen met mij je stapels te stoppen. Dat loont. Ik help je om gemakkelijker keuzes te maken, waardoor je sneller korte metten met die stapels maakt. Lees hier een klantervaring van iemand die ik heb geholpen om van zijn papierbergen af te komen!

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende en kosteloze intake!

Leuk als je hieronder jou tips m.b.t. het archiveren of aanpakken van papierstapels deelt! Alvast bedankt.

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl