Zo lukt het je gemakkelijker om spullen met emotionele lading weg te doen! Wat hebben vakantiefoto’s hier mee te maken?

Je kent dat wel, je gaat bij familie en/of vrienden op bezoek na de vakantie. Je bent blij elkaar weer te zien. Je gaat zitten en de drankjes worden ingeschonken. Je vraagt: “Hoe was het weer en hebben jullie nog wat dingen gezien?” Vol enthousiasme wordt het fototoestel, of de mobiel gepakt. De eerste tien foto’s zijn misschien leuk om te zien, maar daarna verlies je waarschijnlijk je interesse. 

 

Ik heb wel enig idee hoe dat zou kunnen komen.. Je was er zelf niet bij, dus je voelt zelf niet hoe de sfeer was, je weet niet hoe het daar ruikt, wat de temperatuur was en wat er nog meer in de omgeving stond. Kortom je ziet eigenlijk maar een deel van het plaatje.

Je kunt hierbij een parallel leggen met spullen. Voor jou is bijvoorbeeld het bordje dat je won meteen zeilwedstrijd je heel dierbaar. Je weet nog hoeveel je ervoor hebt getraind. Je voelt nog steeds hoe het was om als eerste over de finish te varen. Dit geldt natuurlijk voor meer persoonlijke spullen in jouw huis. Je hebt er onbewust emotionele lijm op geplakt. 

 

 

Als Professional Organizer kijk ik net zo naar jouw spullen zoals familie naar jouw vakantiefoto’s kijken, dus van een afstand. Daardoor kan ik je helpen er anders tegenaan te kijken.

 

Dit doe ik door vragen te stellen. Waar nodig halen we samen de emotioneSpullen met emotionele waarde opruimen_Personal Organizer_Professional Organizer_vakantiefoto's_overzichtle lijm eraf. Hierdoor is het voor jouw gemakkelijker om te beslissen of je een voorwerp wel/ niet wilt houden. Want in feite is het natuurlijk een doodgewoon bordje in plaats van de 1e prijs van een zeilwedstrijd. 

 

Heb jij last van teveel (emotioneel geladen) spullen in jouw huis? Wellicht kan ik je helpen bij het maken van keuzes. Bewaar je het? Hoe bewaar je het, of maak je er iemand anders blij mee? Plan gerust een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met me in. Dan kijken we of ik iets voor jou en jouw situatie kan betekenen. Neem contact met me op.

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl