Wees welkom: jouw hal heb je zo op orde

Hoe fijn is het om in een opgeruimde hal binnen te komen. Het geeft gelijk een gevoel van rust en van thuis komen. INC Professional Organizing_helpt bij het loslaten van spullenBij veel van mijn klanten begin ik dan ook met het op orde maken van de gang. Vaak zijn er maar een aantal aanpassingen nodig.

Kijk voordat je aan de slag gaat in je hal eens kritisch rond. Maak een aantal foto’s en loop vervolgens naar je woonkamer. Bekijk je foto’s nog een keer. Wat valt je op? Vaak doordat je in een andere ruimte bent, kijk je er anders naar.

Haal eerst de spullen uit de gang die hier niet horen. Gooi deze in een doos en zoek dit later uit.

Goede kapstok

De basis van een prettige hal is een goede kapstok. Mocht je de mogelijkheid hebben, het meest nette is het als een kapstok achter een deur of in een kast zit. Zorg ook dat kinderen zelf bij hun jas kunnen. Hang alleen de jassen op dit je in dat seizoen draagt. Heb je niet zoveel ruimte, beperk je dan tot 1 jas per gezinslid.

Schoenenkast of schoenenrek

INC Professional Organizing_helpt bij het loslaten van spullenSoms heb je plek voor een schoenenkast, soms is dit alleen een schoenenrekje. In een lange smalle gang ben je wellicht aanwezen op het plaatsen van schoenen tegen de muur. Beperk je tot het maximum één paar schoenen per gezinslid in de gang. Als je weet dat dit door huisgenoten zelden tot nooit wordt opgevolgd, plaats je een gesloten bak of dichte rieten mand. Elk gezinslid kan dan zijn schoenen in de mand/ bak doen. Wel handig om deze mand op een vaste dag per week/maand even uit te zoeken ;-).

Hoedendoos / bak

Gebruik een hoedendoos of bak voor je sjaals, mutsen en handschoenen. Is het koud weer, dan pak je het zo tevoorschijn. In het voorjaar ruim je deze bak bijvoorbeeld weer op zolder op. Zet paraplu’s en hockeysticks bij elkaar in een mooie bak.

Sleutel’sINC Professional Organizing_helpt bij het loslaten van spullen

Het staat volgens mij in de ergernis top 10.. het niet kunnen vinden van je sleutels. Zet op je schoenenkast een bakje waar iedereen altijd zijn sleutels in doet. Of hang voor alle gezinsleden een haakje aan de muur vlakbij de voordeur. Dit scheelt een hoop stress!

Spiegel

Door het plaatsen van een spiegel in jouw hal lijkt je hal niet ineens stukken groter, maar deze is tevens ook handig om even een blik in te kunnen werpen voordat je de deur uitstapt!

INC Professional Organizing_helpt bij het loslaten van spullenLaat ook bij jou thuis de rust beginnen bij de voordeur!

Heb jij nog tips voor een ordentelijke hal, laat ze gerust hieronder achter. Alvast bedankt.

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl