Je koffer inpakken is simpel; met deze 15 tips

Raak je vaak dingen kwijt in je koffer? Of pak je altijd te veel in? Je koffer slim en efficiënt inpakken hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze tips pak jij je koffer in als een échte pro. Fijne vakantie!

Tip 1maak een paklijst

Een goed begin is het halve werk. Maak daarom een paklijst met alles wat je nodig hebt. Zo houd je overzicht én voorkom je dat je iets vergeet. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen. Zie bijvoorbeeld deze paklijst van de Etos. Andere paklijsten vind je op:

Ik neem mee
ANWB
We are travellers (per continent een paklijst)

Tip 2neem niet te veel mee

Een veelgemaakte fout bij het inpakken is te veel (willen) meenemen. Grote kans dat je je hier regelmatig schuldig aan maakt. Wees streng voor jezelf. Bedenk bij elk item dat je mee wilt nemen of je het écht nodig hebt en of je het écht gaat gebruiken.

Tip 3: maak kledingsetjes

Ben je snel geneigd om je hele garderobe in te pakken? Maak voordat je gaat inpakken kledingsetjes. Zo voorkom je dat te veel kleding meeneemt én dat je kledingstukken meeneemt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt (of waarvan je al weet dat je die eigenlijk niet gaat dragen). Pak in elk geval genoeg basics in waar je makkelijk mee kunt combineren.

Tip 4: leg zware spullen onderop

Begin bij het inpakken met zware spullen. Denk hierbij aan je schoenen, boeken, tijdschriften en broeken. Lichte spullen leg je helemaal bovenop. Stop breekbare spullen (bijvoorbeeld parfumflesjes) zoveel mogelijk tussen je kleding om te voorkomen dat het onderweg breekt.

Tip 5rol je kleding op

Je kleding oprollen in plaats van opvouwen bespaart niet alleen ruimte in je koffer, maar zorgt er ook voor dat je kleding minder snel kreukt. Toch last van kreukels? Hang het kledingstuk dan uit in de badkamer terwijl je een douche neemt. Door de stoom verdwijnen de kreukels. Bekijk hier een filmpje over inpakken van je koffer gemaakt door vliegtuigpersoneel.

Tip 6benut loze ruimte

Maak optimaal gebruik van loze ruimtes zoals de binnenkant van je schoenen of de cups van je bh’s. Stop hier bijvoorbeeld je sokken of ondergoed in. Of je telefoonadapter.. deze staat in de ergernis top 3 van vergeten spullen!

Tip 7doe een badmuts om je schoenen

Voorkom dat je schoenen vuil afgeven op je schone kledingstukken door een badmuts (die je niet meer gebruikt) om de schoenzolen te doen. Heb je geen badmuts bij de hand? Stop je schoenen dan in een plastic tasje.

Tip 8: berg sieraden zorgvuldig op

Gebruik een rietje om te voorkomen dat dunne kettinkjes en armbandjes in de knoop raken. Bewaar kleine sieraden als ringen en oorbellen in een pillendoosje of lenzenbakje.

Tip 9: voorkom lekkende flesjes

Van lekkende flesjes zonnebrand of shampoo word je niet blij. Voorkom dat flesjes met vloeistoffen gaan lekken door ze in een plastic tasje te doen of door de flesopening af te dekken met plastic folie.

Tip 10: maak gebruik van reisverpakkingen

Weinig ruimte in je toilettas? Of reis je alleen met handbagage? Kies dan voor reisverpakkingen. Dat scheelt niet alleen ruimte, maar ook gewicht.

Tip 11: draag laagjes onderweg

Draag onderweg in de auto of in het vliegtuig meerdere laagjes en trek je zwaarste paar schoenen aan. Zo bespaar je ruimte en gewicht in je koffer.

Tip 12mijd zware strandlakens

Sleep je elk jaar een zwaar strandlaken mee? Informeer bij je accommodatie of je gebruik kunt maken van een handdoekenservice. Neem je toch liever zelf een strandlaken mee? Kies dan voor een hamamdoek of een microvezel handdoek. Zo’n doek weegt vrijwel niets, neemt weinig ruimte in beslag én droogt snel.

Tip 13: doe dit in je handbagage en niet in je koffer

Kostbare of waardevolle spullen zijn ook verstandig om in je handbagage te doen. Evenals een extra kledingsetje, mocht je bagage niet aankomen. Sommige mensen mixen hun koffers ook. Zodat mocht er 1 koffer niet aankomen, er niet 1 persoon is dit al zijn bagage mist.

Tip 14: ga je vliegen: voorzie je koffer van een label

Je huis of accommodatie hoeft er niet perse op je bagagelabel. Als het maar voorzien is van je telefoonnummer.

Tip 15: maak een foto en scan van je reispapieren en paspoorten

Mocht er onverhoopt iets vervelends gebeuren onderweg, kun je je gegevens vanuit je mobiel terugvinden. Zet een scan/ foto van je papieren ook in je inbox. Dat is een fijne extra backup.

Hopelijk heb je tip 15 niet nodig deze vakantie. Save travels!

Bronnen voor deze blog: Etos / Zoover.

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl