Afvalverwerking in huis appeltje – eitje

Wil jij ook lekker kunnen genieten van een momentje voor jezelf op de bank, of om heerlijk iets te doen aan sport? Dat vind ik ook fijn. Wat vervelend is als je hierbij wordt gestoord door gedachten over wat je nog moet doen qua opruimen in jouw huis.

Afvalverwerking kan soms een struikelblok zijn. Wat dacht je van lege glazen en plastic flessen die in de schuur of gang belanden?  Of die lege batterijen die in een laatje liggen te verstoffen? Of papieren, post en tijdschriften waar je niks meer mee doet.

Routine en discipline kan je ‘redden’ / Zo doe ik het:
Het kost even tijd, maar maak van deze ‘afvalverwerking’ een vaste routine:
1) Zo heb ik een speciale mand voor mijn PET flessen en batterijen. Als ik mijn wekelijkste boodschappen in de supermarkt ga doen, leeg ik dit mandje altijd.In de meeste supermarkten kun je trouwens ook klein huishoudelijke apparaten kwijt. 

2) Is mijn plastic bak afgevuld met glazen flessen en potten, dan rij ik ermee naar de glasbak. Ik erger me namelijk aan als deze bak vol is en mijn kast niet meer sluit.

3) De dag/avond voor mijn papierbak* geleegd wordt, maak ik een rondje door het huis om deze container te vullen. *bij mij is dit maandelijks

4) Spullen voor de Kringloop en milieustraat zet ik altijd in mijn auto en op vrijdag breng ik deze altijd weg. Of al eerder als mijn auto vol zit met afgedankte spullen van mijn klanten.

Het kost je wellicht 6 a 7 weken om een nieuwe routine te leren, maar de rust en overzicht die het geeft is het doorzetten waard! Kleine moeite, groot verschil (en geen ergernis meer, hoe fijn is dat)!

© 2024, INC Professional Organizing |
Algemene voorwaarden |
Privacy Policy
website: sbddesign.nl